Plesna predstava Življenje je vrednota

Posted: 23/02/2017 in Uncategorized

Opazili ste, da sem imel dooooolg premor. Pravzaprav zeloooooo dolgega.In tako je moralo priti. Veliko se je dogajalo, preveč. Ustaviti se je bilo potrebno, malce zadihati, pogledati kaj je na levi in desni, kam pot pelje in česar enostavno več ni. Bančniki bi rekli, konsolidacija stanja.

Tako konsolidacijo sem imel tudi sam, pravzaprav je trajala kako leto. In zakaj sem se ustavil na blogu. Ne vem. ne znam povedati. Vedno, ko sem se namenil, da si zapiske uredim in da objavim zopet kaj, me je ustavilo nekaj. Nekaj, kar mi ni dalo navidha, da bi lahko prelil misli v pisani tekst.

Ok, dosti o tem. Nekaj prekleto novega je, kar sem se namenil početi. In tako vas vabim, da se mi pridružite, če le boste imeli možnost, čas in miselnost naravnano na smer, ki išče trenutek oddiha, trenutek nekje drugje od vsakdana.

Nastaja plesna predstava.Verjetno ste opazili, da je ples bil del mojega pisanja že v preteklosti, takrat skozi oči moje hčerke. No, tokrat jo skupaj z dvanajstimi plesalci produciramo za na slovenske in tuje odre. Premiera bo 16.5.2017 v Ljubljani – Center kulture Španski borci ob 19:30.

Ideja za predstavo se je rodila v smislu narediti nekaj, kar je lepo, kar lahko postavimo na oder, da ljudje začutijo in se sprostijo ob umetnosti in obenem, da nekaj naredimo. In ker v družini ravno sedaj bijemo boj z rakom na pljučih, smo se odločili, da zadevo zapeljemo dobrodelno. Celoten izkupiček od prodanih vstopnic gre ustanovi Mali vitez. To je fundacija, ki pomaga vsem tistim, ki so premagali to bolezen kot otroci, a so zaradi nje nekaj izgubili. Tako potrebujejo različno pomoč, terapevtsko, protezo, nadoknaditi šolanje, ipd. Več o plemenitem delu na http://www.katjadancecompany.com/ustanova-mali-vitez

Plesna predstava, ki jo pleše dvanajst plesalcev in plesalk skozi zgodbo in gib nagovarja gledalce in opozarja na bolezen, ki med nami tiho vdira v naša življenja. Želimo si, da bi nas podprlo čim več ljudi in bi skupaj poiskali čim več možnosti, kako “zbuditi” javnost, da je ta bolezen tako zelo vsidrana v naša življenja in da lahko vsi na nek način pomagamo.

Kratek povzetek zgodbe:
Ženska, ki obožuje svoj poklic zdravnice, ker lahko pomaga ljudem in je zavezana ideji, da je življenje vrednota. Sreča ljubezen svojega življenja, se zaljubi, užije trenutke ljubezni in sreče, nenadoma hudo zboli. Zdaj je na drugi strani – na strani tistih, ki ji je varovala, jim pomagala, sebi ne more pomagati. Išče sebe, pot in izhod iz bolečine. Bori se s sabo, s svojo bolečino, z zavedanjem, da izgublja boj … želi si, da bi moškega – ljubezen svojega življenja – in vse, ki so ob njej, obvarovala trpljenja ob sebi … zlije se s trenutkom. Oklepa se življenja in zaveda minljivosti.

Koreografinja in plesalka Katja Vidmar, sicer profesorica slovenščine na Gimnaziji Moste v Ljubljani, veliko časa namenja raznim plesnim/umetniškim/športno gibalnim projektom, med njimi prav gotovo izstopa iz preteklosti dobrodelna plesna predstava Ženska, katere častna pokroviteljica je bila Vlasta Nussdorfer in je bila prvič uprizorjena v 2008, na odru Mestnega gledališča Ljubljanskega.

Trenutni  datumi predstav, s katerimi bomo tako pomagali ustanovam in posameznikom, ki se soočajo s to kruto boleznijo, so:

  • Ljubljana – Španski borci (gostja Klara Jazbec) 16. 5. 2017 ob 20:00
  • Dol pri Ljubljani – Kulturni dom Dolsko (gostja Klara Jazbec) 20. 5. 2017 ob 20:00
  • Vrhnika – Dom Ivana Cankarja (gostja Klara Jazbec) 3. 6. 2017 ob 19:30
  • Ljubljana – ŠODR teater – Ljudski Dom Šentvid 10. 6. 2017 ob 19:30
  • Bled – Festivalna dvorana 17.6.2017 ob 19:30
  • Murska Sobota – Gledališče Park 12. 10. 2017 ob 19:00

Pred dnevi pa smo prejeli tudi povpraševanje, če bi gostovali pri slovenskih zdomcih v Švici (Bern). Če bi nas rad videli tudi v vaših krajih, mi to sporočite. Poiskali bomo pot.

Že sedaj je celoten projekt nekaj res lepega in navdahnjenega. Kaj vse pa še lahko postane, pa prepustimo času in gledalcem.

Upam, da si boste vzeli čas in nas obiskali na eni izmed predstav. Več informacij o vstopnicah na naši:

Zelo bomo veseli, če nas všečkate na Facebook in tako širite glas o našem obstoju.

Srečno nam vsem in se vidimo.

P.S Še to. Uspelo mi je preteči maraton v 2016 – pravzaprav 2, najprej Berlin, nato mesec dni kasneje še Ljubljana. Vse je mogoče, če si človek le to močno želi in je za to pripravljen nekaj narediti!

katja-dance-company

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s