2013 – črta pod letom

Posted: 17/12/2013 in Mnenja
Oznake: , , , , , , , , , ,

Ok, konec leta se bliža in čas je, da počasi potegnem črto in opravim pregled leta.

Generalno gledano, je bilo leto zelo uspešno in eno boljših v zadnjem desetljetju, čeprav roko na srce, je imelo prav vsako leto tako razveseljujoče kot tudi manj prijetne dogodke.

In  gledano na situacijo in stanje duha, sem zelo zadovoljen.

Če bi mi na začetku leta nekdo napovedoval, kaj vse se mi bo zgodilo, mu definitivno ne bi verjel.

Eden bistvenih uspehov je moj pričetek aktivnega ukvarjanja s tekom. Hehe, če se prav spomnim začetkov, je bila ena velika bolečina in zavedanje, kam sem pripeljal svoje telo. Prav klavrno, če se spomnim mojega prvega kilometra brez ustavljanja. A taka je bila realnost. In soočiti se s tem in potem naravnati možganske tokove, da ne bom dopustil takega stanja je eden bistvenih osebnih uspehov. In še kar drži. Konec tedna sem pretekel 20 km v 2 urah in 10 minutah in nekako sedaj vem, da bom 9. marca premagal svoj prvi pol maraton.

Po vseh peripetijah nam je uspelo urediti tudi področje nepremičnin, tako za starše, kot tudi lastne. No, ni še konec, saj ovir in preglavic ni nikoli konec. A glavni deli so opravljeni in upam, da bom lahko že spomladi zaključil s tem.

Služba je fantastična, počutje in napredek izreden in res sem zadovoljen. Upam, da bo temu še dolgo dolgo. Uspehi so oprijemljivi in dobro vzdušje potrjuje, da smo na pravi poti.

Komad leta? Pravzaprav so 3:

  • San Di EGO – Stayin Alive (by the Bee Gees
  • Fighting Wolves – One minute more
  • Any Given Day – “Diamonds” (Rihanna Metal Cover)


Udarni, kitarski, pravi za moje stanje duha. In tako lahko tudi malce vadim igranje električne  kitare, česar sem se lotil letos. No, nisem ravno na nivoju o katerem sem sanjal, a saj je še čas. Se nikamor ne mudi, igram izključno za sebe. Od kar sem prenehal z aktivnim igranjem klaviatur, ki je muziciranje precej manjkalo.

Film leta ?

Nisem jih videl prav veliko, a bi rekel, da me je 3D projekcija filma Gravitacija zelo prevzela. Predvsem zaradi občutka, da sem sam v vesolju. Kot majhen fantek sem namreč o tem neprenehoma sanjal.  Zadnji teden pa sem videl prav tako 3D Hobita. In….. Všeč mi jeJ Morda bi omenil še Rush, torej film o Niki Laudi. Ni me sicer prevzel, a mi je dal drugačen pogled na Nikija, ko ga zagledam na televizorju.

Dogodek leta?

2 sta. Eden je moja udeležba  na Frankfurtskem maratonu v štafetni ekipi. Predvsem sem bil srečen, da sem to noro izkušnjo lahko delil z mojimi najbljižjimi, ki so prišli navijat in me bodriti.

Drugi dogodek pa je letošnje svetovno prvenstvo v Show plesu, kjer je moja hčerka s svojo mladinsko formacijo osvojila 6. mesto. Fantastično vzdušje, polno emocij, trdega dela, športnega duha in dejstvo, da je Bolerova ekipa moja ekipa, saj te otroke poznam že tako dolgo in nekako so mi res pri srcu. In tako sem prekrasen teden preživel z ekipo in obema hčerama.

Dogodek v svetu

Veliko jih je bilo. Od Sirije, S. Koreje, smrti Mandele, vstop Hrvaške v EU,… Težko izbrati, a rekel bi, da me je najbolj pretreslo stanje v Sloveniji. Ni mi vseeno. Res mi ni. In ko vidim, kako politiki delajo z državo in njenimi ljudmi, me pograbi sveta jeza. Ne bi tukaj našteval, kaj vse si mislim, a dejstvo je, da so nam (tudi meni) ukradli domovino. Domovino, v kateri se ne vidim. Kloaka, v kateri se utapljajo in iščejo rešilne pasove moji dragi prijatelji in sorodniki. Naduti politiki, kriminalci, ter njihovi podporniki pa se še naprej mastijo pri koritih, upravljajo z življenji in imetjem slovencev, si nazdravljajo in se poveličujejo, ter brez težav še naprej vladajo in ustrahujejo svoje ljudstvo.  Slovenija je dokončno sprejela kastni sistem.

Razočaranje leta

DURS, DURS, DURS – na prvih 10 mestih. DURS je nekaj najslabšega kar se človeku lahko zgodi. Novembra sem prejel dopis DURSa, da moja zadeva še ni bila obravnavana. Zadeva, ki se je pričela marca letos in se letos ne bo končala, saj potrebujejo še pol leta časa. Noro, Noro, Noro. Če bi imel DURS v poosebljeni obliki pred seboj, bi jih fizično fasal. Nesramnost brez primere. Sram vas je lahko, da obstajate!

In kot sem že opisal, se resnično spopadam z odločitvijo, da sprejmem državljanstvo druge države. Izpit sem že zamenjal in tako je ostal le še slovenski potni list.

In želje za naprej?

Najprej zdravje in srečno, pozitivno naravnanost, ki prinesejo male in velike uspehe mojima otrokoma in soprogi. Mir, svobodo in okoliščine v katerih človek lahko ustvarja in živi dostojanstveno in kvalitetno življenje vsem na svetu.

Za sebe si želim le to, da bo moja glava delovala, kot do sedaj in da se ne pojavijo kake črne misli, ki bodo zameglile mojo pot. Vse ostalo bo prišlo samo in vem da bom s tem zadovoljen. Aja, pa seveda „pumpa“ naj deluje „without fail“ 🙂

Komentarji

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s