Ramadan, prazničen ponedeljek

Posted: 20/08/2012 in Moje delo, Na poti
Oznake: , , , , , ,

Zadnja 2 dneva sem dopoldne v Bangaloreju namenil spanju in sinhronizaciji notranje ure, ter delu za službo. Danes je prazničen ponedeljek – ramadan. Čeprav muslimani predstavljajo le 10% prebivalstva (kar 70% je hindujcev) ima moje in večina tehnoloških podjetij zaprta vrata. Priznavanje vseh religij je v Indiji prav posebna zaprisega vodstva države, ki želi postaviti državljanstvo nad versko usmerjenost. Gre za to, da si indijec, množičnost ver pa deželo le bogati. To je tudi glavna razlika in srž težav med Indijo in Pakistanom. Odcepitev Pakistana gleda večina tukaj kot eno največjih tragedij države. Tudi Ghandi je na to gledal kot eno največjih ran, ki si jih je nabral med svojim življenjem.
Popoldneve sem izkoristil za spoznavanje bližnje okolice. Kam precej daleč si nisem upal, saj sem imel težave novega okolja in prehrane. Naša zdravila bolj slabo zaležejo, tako da mi je lokalni lekarnar dal Eldrex. Deluje – preverjeno:)
Bližnja okolica Indiranagar naj bi bila bolj premožna četrt, kjer stanujejo športniki, politiki in igralci produkcije Bollywood. Na hitro bi rekel, da so ulice podobne kot v kakem hrvaškem morskem kraju, kjer oddajajo apartmaje. A samo na hitro. Tako prekleto kaotično in umazano je, da tega ne morem opisati. Očitno bo potrebno še nekaj časa, da se privadim na to, če sploh – seveda v pozitivnem smislu:)
Danes sem se tudi pozabaval z vožnjo z Metrojem. Vstop na postajališče je zavarovano popolnoma identično kot vstop na letališče. Osebni pregled, pregled prtljage in množica varnostnikov. A vsi zelo prijazni. Cena prevoza 10 INR (14 centov). Metro je lep, nov. Zgrajen je nad glavno prometnico CVR od koder je lep razgled na mesto. Žal nisem opazil prav ničesar lepega. Še vedno iščem in verjamem, da bom nekje zagledal tudi nekaj lepega, kar mi bo vzelo sapo. Zaenkrat so to ljudje, nad katerimi sem navdušen. Preprosti in prijazni. Pa veliko nasmejani:)
Za drugo pa imam še čas.

Komentarji
  1. Očitno se ti kar precej dogaja. Po daljšem premoru sem prav z zanimanjem spet bral o tvojih dogodivščinah – od Indije do nemške davkarije. 🙂
    Srečno!

  2. silva pravi:

    prevoz 14 centov hihi . Je tam tudi tako,da turistom zaračunavajo več (npr. Taxi) …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s