Ta teden sem preživel v Riesi v Nemčiji na svetovnem prvenstvu, kjer se so zbrali najboljši Show Dance plesalci, kar jih pod okriljem IDO svet premore. Naštel sem 31 držav, ki so na tem prvenstvu pomerili med seboj.

Seveda je bistveni razlog mojega zanimanja za ta šport dejstvo, da v njem tekmuje tudi moja hčerka. In ravno z njo sem v teh dneh doživel enega najlepših in čustveno nabitih dogodkov mojega življenja, saj so s svojo plesno formacijo postali svetovni prvaki. Z besedam pač enostavno ni mogoče opisati občutkov, ki so nas prevevali skozi kvalifikacije in nato nadaljnje kroge tekmovanja. Ves vložek vseh teh let je sedaj plesalcem poplačan, saj so dosegli vrh trenutne dosegljivosti v tem športu. Prepričan sem, da bo ta logika, ki so jo tekmovalci dali v svojem mladem življenju skozi, pustila pečat in vplivala na njihov življenski nazor.

Čestititke zmagoviti formaciji Slovenije – svetovnim prvakom »Menjava straže« (Change of guards) v koreografiji Matevž Česen (PK Bolero), obenem pa se zahvaljujem vsem nastopajočim, kot tudi organizatorju za izredno prireditev.

No, pa prav lepa hvala za družbo tudi ostalim staršem. Smo se imeli res luštno.

Nastop Menjave straže v kvalifikacijah:

Winners  dance:

Walk of Nations:

Podelitev medalj:

Slovenska himna:

Tistim pa, ki se še niste srečali s tem športom in imate radi kombinacijo umetnosti, lepote telesa in gibanje, začinjeno s tekmovalnostjo pa vabim, da obiščete Državno prvenstvo v Show Dance ki je ponavadi okoli maja ali junija in se sami prepričate o kakovosti in lepoti naših športnikov/umetnikov, ki našo državo zastopajo na tujih odrih.

Poročilo na 24ur.com 28.11.2011

Poročilo na Parada plesa 30.11.2011

Poročilo na Dancer’s ares 27.11.2011

Poročilo na Plesni zvezi Slovenije

Nastop na prireditvi Športnik leta 2011 v Cankarjevem domu (nastop pri 7:22 min) 21.12.2011

Rezultati

Fotografije iz prireditve:

Komentarji

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s