Frankfurt, 17.9.2011

Prišel je dan D. Prvič sem obiskal enega najpomembnejših sejmov, kar jih planet premore. In pokazal je prav vse, kar trenutno avtomobilistična industrija ponuja, predvsem pa je jasno pokazal smernice gibanja industrije v prihodnosti. Futuristični dizajni konceptnih vozil – prosim naredite jih in jih postavite na cesto. Jasna je tudi smer pogonskega goriva, torej elektrike, vendar odkrito povedano, nisem prepričan. Čas in stopnja razvoja še nista zrela, pa tudi infrastrukture primerne za to še ni. Svet malih avtomobilov kjer se Smartu pridružuje tudi celotna zbirka Volkswagnovega Up!

Nekaj osnovnih informacij; 228.000 m2, cena vstopnice 15 EUR, čas potreben za ogled – celoten dan, razstavljalci – vsi, ki nastopajo v avto industriji, vključno z nekaj proizvajalci dodatne / tuning opreme – tudi Akrapovič. Motorjev ni – razen Ducati Diavel, ki so ga očitno naredili v sodelovanju z Mercedes Benz.

Moje ocene:

Zmagovalec med najatraktivnejšimi razstavnimi prostori – 1. mesto – MERCEDES BENZ, 2. mesto – AUDI 3. mesto – VOLVO (zaradi dela VOLVO OCEAN RACING)

Miss IAA – ŠKODA

Slabost: GUŽVA

Človeška domišljija in sposobnost oblikovanja me vsakokrat prevzame in po mojem okusu se to nikjer bolje ne izrazi kot pri oblikovanju avtomobilov. Torej ker slika pove več kot beseda….

Komentarji
  1. mateja pravi:

    Alo,

    tudi jaz prihajam iz IAA polna lepih občutkov in bolečih nog, škoda da je bila taka gužva….

    • fosfos pravi:

      Res je. Prav neverjetno je bilo v dvorani pri Ferrarijih. Stal sem kakih 5 metrov od njih, a do njih nisem mogel. Na momente precej noro. Danes sem se peljal mimo s kolesom, pa mislim, da je bilo danes precej manj navala.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s