Optika Fielmann – izkušnja

Posted: 10/04/2011 in Gospodarstvo in poslovanje, Na poti
Oznake: , , , , , , , ,

Pravzaprav bi moral k optiku že kako leto nazaj, torej še v Sloveniji.

Nazadnje sem bil pri optiki Clarus v BTC kake 5 let nazaj, kjer sem bil s storitvijo zadovoljen. Pustil sem tudi kar nekaj denarja pri njih, saj sem si nabavil poleg klasičnih očal z okvirjem Eschenbach TitanFlex tudi sončna očala Oakley. Vendar moram priznati, da sem imel 2 zadevi pri teh očalih:

1) Pri Eschenbach okvirju je bilo potrebno vsake toliko časa priviti vijake, kar sem vedno storil pri Clarusu. Pri tem se je zaposleni zgodila nesreča, kjer ji je izvijač ušel in mi je popraskala lečo. Najprej ni želela priznati napake, ker pa sem dogodek sam na lastne oči videl, sem zahteval nadrejeno, ki je napako takoj priznala in prejel sem novo lečo.

2) Na steklih se je pričel luščiti antirefleksni premaz, kar je povročalo velike motnje pri vidu. Danes vem da je bila napaka čiščenje s tekočino ki sem jo prejel pri Clarusu, ter občasna uporaba čistilnih robčkov. Nasvet, očala čistite izključno z rahlo milnico, ali pa jih odnesite k optiku na temeljito čiščenje.

Torej moja stekla so bila že močno poškodovana, oz. premaz. To me je precej motilo, a očito ne zadosti, da bi se že prej odpravil na nujen obisk.

Tako se je pač obrnilo, da sem se k optiku odpravil tukaj v Nemčiji, kjer sedaj prebivam in vam želim opisati svojo izkušnjo in moje izredno zadovoljstvo pri mojem obisku ene največjih verig na področju optike Fielmann (60 izpostav). Obiskal sem poslovalnico Roßmarkt v Franfkurtu v petek opoldne.

Poslovalnica je obdana s razstavljenimi okvirji, v prostoru pa se nahaja kakih 15 do 20 miz s po dvema stoloma, toliko je tudi zaposlenih. Takoj po vstopu v prostor te prevzame prvi prosti optik. Naj takoj povem, da so vsi optiki izšolani tako za izvajanje svetovanja in prodaje, kakor tudi izvajanje pregleda oči in določitve dioptrije. Poudarjam VSI! Mene je prevzel g. Jović. Mlad fant iz Srbije ki se je pri 15 letih priselil in tukaj opravil vsa potrebna šolanja. Takoj sva se posedla za prvo prosto mizo, kjer se je seznanil z mojimi željami in me malce povprašal po mojih zdravniških obiskih, okolju v katerem delam in živim, torej da bi mi lahko kar najbolj kompetentno svetoval.

Po uvodnem pogovoru sva se odpravila v ordinacijo v ozadju poslovalnice, kjer sva opravila pregled vida in določitve nove dioptrije. Izkazalo se je da se mi je vid celo malce popravil, kar me je zelo razveselilo. Optik mi je z 90 % točnostjo določil dioptrijo z napravami, zadnja finomehanika pa je še vedno potrebna ročno. Sam pregled je bil izjemno prijeten, natančen in strokoven.

Z novimi vrednostmi sva se vrnila v poslovalnico in zasedla tokrat drugo mizo. Naj omenim, da so vse mize opremljene z vsemi pripomočki, tako da optiku ni potrebno zapuščati svojega delovnega področja, in deluje lahko popolnoma svobodno po prostoru. Ker sem želel ohraniti svoj sedanji Eschenbach okvir, mi je optik ponudil še sekundarni okvir. Le to se mi je zdelo tudi smiselno, saj sedaj že leta en okvir trpinčim tako službeno, kot privat, ter za šport in morda bi bil res čas, da si omislim še drug par naočnikov. Le tega sva kmalu tudi našla in ker je le ta plastičen, mi ni bilo potrebno vzeti tanjšana dražja stekla.

In sedaj k cenam.

  • Sama menjava brez nakupa okvirja pri njih stane 26 EUR. Pregled se ne računa posebej.
  • Nov rezervni okvir me je stal cca. 60 EUR, stekla za ta okvir 55 EUR za steklo. Ker sem sklenil pri njih zavarovanje, ki mi krije 70% stroškov v primeru zamenjave očal zaradi poškodbe ali spremembe dioptrije in še nekaj drugih ugodnosti sem plačal torej za ta okvir 150 EUR
  • Zaradi že omenjenega zavarovanja mi ni bilo potrebno plačati zgoraj omenjene menjave stekel, tako da so me s popustom prišla druga očala 250 EUR – umetna steklo, tanjšano 2 stopnje. Ker je okvir brez roba, so robovi stekel svetleče polirani (to bi mi tudi v Clarusu lahko rekli da se da narediti, je precej lepše).
  • Za oboja očala prejmem trdi etui s čistilno krpico, ter dodatno še usjen mehki etui
  • Zavarovanje očal stane 10 EUR letno.  

Prva očala so bila gotova v 3 delovnih dneh, tako da sem ob prevzemu pustil moj okvir pri njih in ta so bila gotova takoj naslednji dan. Pri obeh sem prejel tudi kartonček, kjer so zapisani prav vsi podatki o očalih in steklih za morebitno nadalnjo potrebo. Zelo priročno, saj do sedaj nikoli nisem imel posebej zapisanih podatkov o moji dioptriji.

Moj rezervni okvir:

Celotna zadeva me je torej stala 400 EUR za dva para stekel, ter en okvir, ter celotna storitev z vsemi etuii. Naj omenim, da se seveda cena okvirja lahko giblje do nenaravnih višav, a za primerjavo cene stekel vendarle so.

Z izkušnjo sem izredno zadovoljen in vsakemu lahko le priporočam obisk, če se slučajno nahajate tukaj.

Komentarji

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s