Dodatno na “Kalvarija, če te čez vikend zaboli zob”

Posted: 01/02/2010 in Gospodarstvo in poslovanje
Oznake: , , , , , ,

Tam proti koncu januarja sem v časopisu Finance prebral članek pod naslovom “Kalvarija, če te čez vikend zaboli zob” ga. Andreje Rednak – http://www.finance.si/269436/xmlbox-1943. Spomnil sem se osebne izkušnje lansko poletje, ki me je spravila k pisanju pisma ministru g. Miklavčiču. In ker vidim, da se od takrat praktično ni kaj dosti spremenilo, sem se odločil da moje pismo in odgovor ministra (stavim, da odgovora ni napisal sam) objavim kar tukaj.

Spoštovani minister Borut Miklavčič  

Danes ponoči sem se zavedel, kako država skrbi za svoje državljane oz. za vse tiste, ki v naši državi potrebujejo zdravniško pomoč.
Najprej nisem vzel dejstev resno oz. nisem mogel verjeti kar slišim. Imeli smo hčerko v mladinskem taboru v Savudriji. Od spremnega osebja smo bili telefonsko obveščeni, da ima hčerka močan zobobol. Zdravnik v mladinskem domu ji je dal dve sredstvi proti bolečinam, da bi zdržala do prihoda do zobozdravnika. Vse to se je dogajalo okoli 20:00 ure včeraj.  In nato šok!!! Na celotni slovenski obali ni nujne dežurne zobozdravstvene pomoči! Ker tega nisem mogel sprejeti, sem še osebno preveril informacijo v zdravstvenem domu Koper, kjer so sicer izrazili solidarnost, vendar konkretne pomoči ni bilo. Ker prav tako nismo našli nobenega zobarja v bližnji Zambrtiji in okolici, sva s soprogo odšla iz Ljubljane po hčerko v Savudrijo ob 22:00 uri in se vrnila ob 2:00 v Ljubljano v dežurno ambulanto na Metelkovo. 

 V preteklih mesecih sem se žal srečal že z dejstvom, da so mojo mamo brez zdravljenja začasno odpustili iz Kliničnega centra, ker ji niso mogli opraviti preiskave ožilja. Žal se je ta začasno spremenil v stalno odpustnico iz katere je razvidno da potrebuje operacijo obvoda, kar je potrdila tudi njena osebna zdravnica. »Ko se boste počutili še slabše, pa kar na urgenco, potem pa bojo naredili kar je potrebno«; to je odgovor, pa čeprav ji že sedaj ne morejo izmeriti pritiska na roki. 

 Če dodam še svoje osebne izkušnje, ter izkušnje mojih bližnjih (ponoči in čez vikend prav tako ni zobozdravstvene asistence v prestolnici prekmurja – potrebno je oditi v Maribor), je čas, da vam jasno izrazim svoje skrajno nezadovoljstvo in protest na področje zdravstva v Sloveniji. To vam izražam kot slovenec in kot davkoplačevalec. 

Pozivam vas, da s svojo funkcijo in pooblastili naredite to za kar smo vas izvolili in to je da delate dobro za državo in njene državljanje. Potrebno je ukrepati, javno zdravstvo je v službi državljanov in ne obratno.  

S spoštovanjem 

Ne vem sicer kaj sem pričakoval, vendar prav gotovo ne ministrov odgovor, ki sem ga prejel in s katerim še danes ne vem, kaj naj pravzaprav z njim počnem in kako naj si njegovo vsebino razlagam (smeh, tak sarkastičen).

Spoštovani gospod!

Hvala za vaše pismo in sporočila.
Razumem vaše nezadovoljstvo. Prizadevamo si, da se stvari izboljšajo.
Pripravljamo novo zakonodajo, vendar prijaznost do bolnikov je stvar vodstev bolnišnic pa tudi osebne kulture.

Lepo pozdravljeni, 

Borut Miklavčič

Ne vem če so me sploh razumeli, da opozarjam na pomankljivo zdravstveno oskrbo, ne pa na neprijaznost…

 

Komentarji
  1. Tatjana pravi:

    Po mojem menenju je najboljši zobozdravnik Mladen Petranović! Napisala sem svoj blog o svoji izkušnji: Moj zobozdravnik – Misija (ne)mogoče. Zadovoljna! Klikni ali ne… navajam, kot dobro informacijo…

    Lep nasmeh vsem,
    Tatjana

  2. […] Dodatno na “Kalvarija, če te čez vikend zaboli zob” […]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s